Lev livet med stil – et mellemværende

Om forestillingen

“Lev livet med stil – et mellemværende” er resultatet af et samarbejde mellem det interdisciplinære forskningsprojekt Governing Obesity på Københavns Universitet og Videnskabsteatret en opsætning hvor vi fejre kunsten og videnskaben, viser forskningsformidlingens alsidighed og præsentere væsentlige, tværvidenskabelige resultater indenfor sundheds- og fedmeforskning på Københavns Universitetet.

 

Sundhed er grundlæggende for, at vi som mennesker kan leve det liv, vi ønsker, og vores fysiske og psykiske velvære er med til at sikre et langt liv med god livskvalitet.

 

Forestillingen “Lev livet med stil – et mellemværende” motiverer tilskuerne til at reflektere over egen livsstil og sundhed. Med input fra en række videnskabelige felter styrker forestillingen den enkeltes viden om sundhed og betydningen af livsstil i et samfundsperspektiv. De idealiserede fremstillinger af krop, sundhed og livsstil, vi dagligt konfronteres med, udfordres her af sundheds- og livsstilsforskningens resultater og perspektiver. Der tages udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb, hvor aspekter som samvær, sociale fælleskaber og livskvalitet behandles på lige fod med motion og kost. Forestillingen er målrettet unge i alderen 16-20 år, og har turneret på en lang række danske gymnasier siden 2016.


“Lev livet med stil – et mellemværende” er en forestilling, der med humor og alvor kommer omkring sundhed og livsstil på celle-, individ- og samfundsniveau.

Til Gymnasielæreren

Til Gymnasieeleverne

Om Governing Obesity

Hent app til træning

Kan downloades her

Musikken fra forestillingen

Medvirkende

Ide og Manuskript: Dorthe Bille i samspil med de medvirkende på basis af videnskabelige oplæg fra Professor Bente Stallknecht (SUND), Lektor Astrid Pernille Jespersen (HUM), Lektor Morten Ebbe Juul Nielsen (HUM/SCIENCE), Professor Thorkild I A Sørensen (SUND), Professor Anders Sjödin (SCIENCE) og Professor Torben Hansen (SUND).

 

Medvirkende kunstnere Andreas Bennetsen (komponist og bassist), Ataf Khawaja (tekstforfatter/rapper), Stine Gyldenkerne Nielsen (skuespiller), Henrik Blauner Clausen (skuespiller), Jan Høfler (tekniker), Brian Nielsen (tekniker), Astrid Myntekær (scenograf), Aksel Køie (app udvikler), Dorthe Bille (instruktør).

 

Medvirkende forskere: Der deltager en skiftende skare af yngre og seniore forskere fra Københavns Universitet i forestillingen.

 

Varighed: 90 min.

 

Scenekrav: 10 x 7 meter, 4 meter loftshøjde, 400 volt udtag, mørklægning.

Tak til

Forestillingen “Lev Livet med stil – et mellemværende” er udviklet med støtte fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Uddannelses- og Forskningsministeriets Udlodningsmidler 2015 og Københavns Universitets Stjerneprogram for Interdisciplinær Forskning.

Se vores Instagram