Hjerneforskning

Om forestillingen

Vis mig din hjerne og jeg skal sige dig, hvem du er

I dette forskningsformidlings arrangement er det hjernen, der kommer i rampelyset, og tilskuerne kan bl.a. blive klogere på Alzheimers, epilepsi og om man kan se personligheden på billeder af hjernen.

 

I videnskabsteatret bliver fem forskellige emner om hjernen foldet ud for publikum – fortalt gennem forskere og skuespillere. Forelæsning blandes på den måde med musik, teater og debat, så de store spørgsmål om vores komplicerede hjerne blive lyslevende.

 

”Vis mig din hjerne, og jeg skal sige dig, hvem du er”

 

Et videnskabsteaterarrangement der giver indsigt i den nyeste hjerneforskning. Arrangementet bringer deltagerne tæt på, hvad det vil sige at være forsker, hvad er forskerens egen tilgang til sin forskning, og hvilke perspektiver gør sig gældende for denne forskning.

 

Det er hjernen, der kommer i rampelyset, og deltagerne kan bl.a. blive klogere på sygdomme som Alzheimers, og epilepsi, og om man kan se personligheden på billeder af hjernen.

 

I “Vis mig din hjerne, og jeg skal sige dig, hvem du er” bliver fem forskellige emner om hjernen foldet ud for publikum – fortalt gennem forskere og skuespillere. Forelæsning blandes på den måde med musik, teater og debat, så de store spørgsmål om vores komplicerede hjerne bliver lyslevende.

 

Varighed: 150 min. inkl. pause.

Medvirkende

6 hjerneforskere fra Rigshospitalet, 2 skuespillere, 2 musikere og 1 tekniker.

 

Manuskript: Dorthe Bille og Dan Schlosser

 

Instruktion: Dorthe Bille

 

Scenekrav: 10 x 7 meter, 4 meter loftshøjde, 400 volt udtag, mørklægning

 

Der er modtaget økonomisk støtte fra Elsassfonden, Lundbeckfonden, Tips og Lotto Midler, The Dana Alliance for Brain initiatives.

Se vores Instagram