Til gymnasielæreren

Formidlingsprojektet består af en turnerende videnskabsteaterforestilling, der kombinerer foredrag, teater, musik, dans og interaktive aktiviteter og skaber dialog mellem scene og publikum. Forestillingen er bygget op over centrale forskningsresultater fra interdisciplinære projekter på KU indenfor livsstil og sundhed. I hver forestillingen indgår kunstnere og forskere fra forskellige videnskabelige discipliner (f.eks. lægevidenskab, ernæring, jura og antropologi). Forskerne formidler i korte foredrag den nyeste forskning, set i individ- og samfundsperspektiv. Efter forestillingen introduceres en app, der indeholder ½ times fysisk aktivitet der udfordrer eleverne på deres viden.

Derfor vil vi bede jer om at huske eleverne på at de skal medbringe deres telefon og høretelefoner til forestillingen, for at bruge dem efter forestillingen.

Forestillingen “Lev livet med stil – et mellemværende” er udviklet i et samarbejde mellem forskere fra Governing Obesity, instruktør Dorthe Bille og performerne fra Videnskabsteatret. Med udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb og interdisciplinære forskningsresultater fra Governing Obesity og Københavns Universitet ønsker vi at motivere tilskuerne til at reflektere over egen livsstil og sundhed. Med input fra en række videnskabelige felter styrker forestillingen den enkeltes viden om sundhed og betydningen af livsstil i et samfundsperspektiv. De idealiserede fremstillinger af krop, sundhed og livsstil, vi dagligt konfronteres med, udfordres her af sundheds- og livsstilsforskningens resultater og perspektiver. Der tages udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb, hvor aspekter som samvær, sociale fælleskaber og livskvalitet behandles på lige fod med motion og kost.

“Lev livet med stil – et mellemværende” er en forestilling, der med humor og alvor kommer omkring sundhed og livsstil på celle-, individ- og samfundsniveau.

Medvirkende: Andreas Bennetsen (komponist og bassist), Ataf Khawaja (rapper), Stina Mølgaard (skuespiller), Janus Elsig (skuespiller), Rasmus Frederik Larsen (tekniker), Astrid Myntekær (scenograf), Aksel Køie (app udvikler), Dorthe Bille (instruktør og forfatter) samt forskere fra Governing Obesity.

Forestillingen er udviklet med afsæt i videnskabelige oplæg fra: Professor Bente Stallknecht (SUND), Lektor Astrid Pernille Jespersen (HUM), Lektor Morten Ebbe Juul Nielsen (HUM/SCIENCE), Professor Thorkild I A Sørensen (SUND), Professor Anders Sjödin (SCIENCE) og Professor Torben Hansen (SUND).

 

 

http://ku.23video.com/governing-obesity-societal-and.