Til Gymnasieeleverne

“Lev livet med stil – et mellemværende” er en videnskabsteater forestilling, der kombinerer foredrag, teater, rap og musik,  en del af forestillingen er en dialog mellem forskerne og publikum og efterfølgende vil vi bede jer om at bruge den app som er en del af forestillingen – så husk høretelefonen.

Forestillingen er bygget op over centrale forskningsresultater fra interdisciplinære projekter på Københavns Universitet indenfor livsstil og sundhed. I hver forestillingen indgår kunstnere og forskere fra forskellige videnskabelige discipliner (f.eks. lægevidenskab, ernæring, jura og antropologi). Forskerne formidler i korte foredrag den nyeste forskning, set i individ- og samfundsperspektiv.

Forestillingen “Lev livet med stil – et mellemværende” er udviklet i et samarbejde mellem forskere fra Governing Obesity, instruktør Dorthe Bille og performerne fra Videnskabsteatret. Med udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb og interdisciplinære forskningsresultater fra Governing Obesity og Københavns Universitet ønsker vi at motivere tilskuerne til at reflektere over egen livsstil og sundhed. Med input fra en række videnskabelige felter styrker forestillingen den enkeltes viden om sundhed og betydningen af livsstil i et samfundsperspektiv. De idealiserede fremstillinger af krop, sundhed og livsstil, vi dagligt konfronteres med, udfordres her af sundheds- og livsstilsforskningens resultater og perspektiver. Der tages udgangspunkt i det brede sundhedsbegreb, hvor aspekter som samvær, sociale fælleskaber og livskvalitet behandles på lige fod med motion og kost.

“Lev livet med stil – et mellemværende” er en forestilling, der med humor og alvor kommer omkring sundhed og livsstil på celle-, individ- og samfundsniveau.

Medvirkende: Andreas Bennetsen (komponist og bassist), Ataf Khawaja (rapper), Stina Mølgaard (skuespiller), Janus Elsig (skuespiller), Rasmus Frederik Larsen (tekniker), Astrid Myntekær (scenograf), Aksel Køie (app udvikler), Dorthe Bille (instruktør og forfatter) samt 2 forskere fra Governing Obesity.

Forestillingen er udviklet med afsæt i videnskabelige oplæg fra: Professor Bente Stallknecht (SUND), Lektor Astrid Pernille Jespersen (HUM), Lektor Morten Ebbe Juul Nielsen (HUM/SCIENCE), Professor Thorkild I A Sørensen (SUND), Professor Anders Sjödin (SCIENCE) og Professor Torben Hansen (SUND).